Stabil hídként a munkavállalók és a munkáltatók között. Tudjon meg többet rólunk!

2021 . Június 8. 3 perces olvasmány Munka, Home Office, egészség

Hangolódás a nyitásra!

Avagy hogyan rázódjunk vissza a megszokott mindennapokba.

Hírek

Egyre többen és többen jutnak hozzá a covid elleni védőanyaghoz, aminek következtében enyhültek a járványügyi korlátozások is. Ez azonban nem csupán azt jelenti, hogy újra belevethetjük magunkat a programokba, hanem azt is, hogy lassan a home office-t is magunk mögött kell/lehet hagynunk. A következőkben pár olyan tippet hoztunk, melyek megkönnyíthetik a visszarázódást a járvány előtti rutinba, a megszokott mindennapokba.

Ne dobjuk ki a naptárat!

A zsebnaptárok a home office alatt különösen hasznosnak bizonyultak, hogy mindent észben tudjunk tartani, miközben a munka és az otthonlét egybefolyt. Vannak azonban, akik a munkahelyeken azért nem használnak határidőnaplót, mert úgy gondolják, sok időt elvesz a vezetése. Ez azonban koránt sem igaz, a naptár célja ugyanis nem az, hogy szép legyen, hiszen rajtunk kívül nem látja senki! Elkészíthetünk bele egy listát a napi teendőkről is, hogy rendszert vigyünk a napba, de akár a telefonon is vezethetjük ezeket.

Mintha otthon lennénk…

Az otthon kényelmét nem esik jól újra magunk mögött hagyni az esetlegesen zsúfolt irodáért. Segíthet, ha a munkakörnyezetet, legyen az asztal vagy műhely, otthonossá varázsoljuk! A komfortérzet a munkahelyeden is ugyanolyan fontos, mint az otthonunkban.

Talán egy kényelmes szék, ami olyan puha, mint az otthoni? Termoszban vitt kávé, amit mintha csak most főztünk volna vagy esteleg egy kabala az otthoni asztalról? Keressük meg, melyek azok az apró, de jelentős dolgok, amik segítenek, hogy a munkahelyen is ugyanolyan jó közérzettel dolgozzunk, mint az otthon.

Használjuk ki a technikát!

Itt az ideje, hogy körülnézzünk a telefonon, illetve a mobiláruházban. A rohanós, munkába sietős hétköznapokban igenis nagy rá az esély, hogy elfelejtünk valamit, legyen az munka vagy magánügy. Használjuk a mobilon található emlékeztetőket és állítsuk be a fontosabb időpontokat!

Ez azonban nem csak a munkával kapcsolatos dolgokra igaz, hanem az alapvető szükségletekre is. Stressz hatására az ember gyakran elfelejt inni vagy enni a nap folyamán, ahogy rövid pihenőket tartani is. Ezeket az emlékeztetőket mind betáplálhatjuk a telefonba, sőt, még olyan figyelmeztetőt is, ami jelzi, ha itt az ideje lefeküdni. Így könnyebben maradunk fittek, naprakészek, és az egészségünket is megőrizhetjük.

Reméljük az általunk említett pár tipp hasznosnak bizonyul, és mindenki zökkenőmentesen tud majd visszarázódni a megszokott mindennapjaiba!

Képek forrása: pixabay.com/hu/


További híreinkTovábbi híreink

A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
Július 30 . Tag ikonkép4 perces olvasmány

A 21.században egyre többen válunk a siker megszállottjaivá. A lehetőségek századában járunk, kicsi ...

elolvasom
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Június 3 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Még a legerősebb húr is, ha elég sokáig feszítjük, előbb utóbb elszakad. Így járhatunk saját határai...

elolvasom
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Május 17 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Az álláskeresésnek a várakozás az egyik legnehezebb része, főleg, ha a jelöltek hiába reménykednek.

elolvasom
Munkát vagy munkaerőt keres? Mindkettőben segíthetünk!

Ha szolgáltatásainkkal kapcsolatban kérdése lenne, kattintson a Cégeknek, míg ha munkalehetőségeink érdekelnék, akkor a Tovább gombra!